LCForsidenButikkenKontaktRC

« Tilbake til butikken

POTE SOKKER TIL HUNDEN

En utfordring med ha hunden sin på snøføre er at ikke alle typer snø er slik at hunden får såre poter ved en normal turlengde. Når det gjelder brukere av snøen som går ekstremt lange turer med hunden, vil en beskyttelse av potene være en forutsetning for å bevare disse frie for sårskader.

Tar vi som et eksempel turer i påskefjellet som kanskje er den tiden hvor snøkvaliteten varierer sterkest i løpet av noen få dager, er dette en tid hvor vi absolutt bør tenke på stell av poter. Det er kanskje skareføre om morgenen, våt og tungs snø midt på dagen, litt tung sukkersnø i overgang mellom ettermiddag og kveld og deretter skare igjen.

Det aller viktigste er at klørne er korte og gjerne filt slik at de får en skrå flate som gir den høyeste delen i bakkant. Dette gjøres fordi ved løping over lang tid kan klørne om de har den høyeste kanten i fronten ha en tendens til å flise seg opp. Og fliser klørne seg opp vil faren for skader og opprevne klør være stor. Det er som regel ikke det største problemet ved vanlige turlengder, men om man har anledning skader det heller ikke. En annen fordel med korte klør er at de ikke vil lage hull i sokken slik at snøen kommer inn i denne.

 

Pris 100 kroner

Siden er utviklet av Raw Media
© Zoohjørnet Richard Johannessen
Org.nr. 991 436 820 MVA

BIOTEDEHEIMEUROPETFEBOJUWELSERATRIXIETOPIC MARINEVITAPOL